Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
5 dôvodov, prečo bude váš život s EKO nabíjačkou na mobil jednoduchší

5 dôvodov, prečo bude váš život s EKO nabíjačkou na mobil jednoduchší

Už ste dnes nabíjali svoj mobil? Alebo ste práve zistili, že máte tak 20 % batérie a žiaden čas na to, aby ste ju mohli nabiť? Rozumieme. A preto hľadáme v Mobilonline riešenia, ako svojim zákazníkom čo najviac uľahčiť život. Napríklad aj takým detailom, ako je nabíjačka na telefón a kábel, ktorým mobil nabijete. A výsledok? Zoznámte sa s našimi EKO nabíjačkami a EKO káblami, vďaka ktorým nebude nabíjanie mobilu komplikovať vaše každodenné fungovanie.

Prečo si vybrať EKO nabíjačku a EKO kábel?

 

Na trhu existuje aktuálne veľké množstvo nabíjačiek a taktiež káblov, bez ktorých sa nabitia telefónu nedočkáte. Ak ste si práve zadovážili nový mobil, zrejme adaptér – nabíjačku aj s káblom nájdete priamo v krabici. Býva totiž automaticky súčasťou balenia. Po určitom čase sa však ľahko môže stať, že budete potrebovať novú. Dôvodom je strata alebo poškodenie v prípade, ak sa napríklad obal kábla opotrebuje (nalomí) alebo inak mechanicky zničí. Alebo jednoducho potrebujete nabíjačiek viac. Jednu doma, jednu v kancelárii a taktiež by sa vám zišla praktická autonabíjačka. Je to aj váš prípad? Hľadáte práve vhodnú nabíjačku pre svoj mobil? V tom prípade tu máme hneď päť pádnych dôvodov, prečo si vybrať práve niektorý z našich EKO produktov.

 

 

Rýchle nabíjanie mobilu ušetrí váš čas

 

Rýchlonabíjanie sa stáva pri nových mobiloch štandardom. Niet sa čomu čudovať, technológie pokročili a my nemusíme myslieť s dostatočným predstihom na to, aby mal mobil dostatok šťavy. Rýchle nabíjanie je preto základným kameňom EKO nabíjačiek a EKO káblov. Nezabúdajte však, že ak chcete túto funkciu využívať, musia ju podporovať všetky tri súčasti nabíjacieho procesu – adaptér, kábel a aj váš mobilný telefón. 

 

Taktiež je veľmi dôležité vybrať si nabíjačku a kábel so správnymi parametrami. Je totiž zbytočné siahnuť po výkonnej 35W EKO nabíjačke, ak batéria telefónu nabíjanie takýmto výkonom nepodporuje. Neznamená to však, že mobil nenabije. Batéria telefónu si však vezme len toľko z výkonu, koľko dokáže. Podobné obmedzenie by nastalo, ak by ste skombinovali napríklad 45W EKO adaptér s káblom, ktorý podporuje nižší výkon. Aj preto všetky naše EKO káble podporujú 60 W nabíjanie.

 

MOBILONLINE TIP: Nie ste si istí, aký typ adaptéru zvoliť? Našťastie dnes už väčšina moderných telefónov disponuje konektorom USB-C, preto kompatibilita konektorov sedí. Základom je sledovať jeho výkon, tjst. koľko prúdu dokáže do mobilu nabíjačka distribuovať. Informáciu o výkone nájdete v popise konkrétneho produktu. Viac tipov o tom, ako vybrať vhodnú nabíjačku, nájdete v článku v našom blogu.

EKO nabíjačky a káble nabijú množstvo zariadení

 

Už sme spomenuli, že aktuálne mobily nepoznajú rozdiel medzi konektormi. USB-C konektor je v podstate univerzálny a je to štandard, preto sa nemusíte zaoberať tým, či bude nabíjačka pasovať. Rovnako je to aj v prípade káblov, kde nájdete USB-C konektor na oboch stranách kábla. 

 

A všimli ste si to množstvo portov, ktoré EKO nabíjačka má? To znamená, že môžete bez problémov nabíjať niekoľko zariadení naraz. A to nielen mobilov. Bežným štandardom je kombinácia USB-C a USB-A portu, avšak 65W EKO nabíjačka, vybavená dvoma USB-C portami s výkonom 65W PD a jedným USB-A portom s výkonom 18W QC, zvládne dokonca nabíjať 3 zariadenia zároveň. Powerbanky, smartfóny, slúchadlá, zubné kefky, a dokonca aj tablet alebo notebook! A to sa stále rozprávame o rýchlonabíjaní.

Za EKO nabíjačkou stoja najmodernejšie technológie

 

Prvou z nich je nabíjací protokol Power Delivery. Za skratkou PD sa ukrýva rýchlejšie nabíjanie vďaka vyššiemu výkonu. Najväčšou výhodou je, že ide o technológiu, ktorá ponúka obrovskú flexibilitu. Prečo? Protokol Power Delivery totiž automaticky prispôsobí napätia a prúd presne podľa parametrov pripojeného zariadenia, vďaka čomu nehrozí poškodenie zariadení alebo zbytočné plytvanie energiou. Plus tento protokol bez problémov podporuje veľké množstvo zariadení a teda nepotrebujete to množstvo káblov a nabíjačiek, ktoré máte bežne v domácnosti. To je veľkou výhodou napríklad aj pri cestovaní, kedy vám na fungovanie všetkých elektrozariadení a gagetov postačí jeden jediný adaptér.

 

Druhou, veľmi dôležitou technológiou, je GaN charge. Čo sa ukrýva za touto skratkou? Napríklad aj to, že tak veľký výkon a možnosti nabíjania množstva zariadení nájdete v jednom jedinom zariadení, ktoré pokojne ukryjete vo vrecku nohavíc alebo v kabelke. Vďaka chemickej zlúčenine s názvom nitrid galitý, od ktorej sa skratka GaN odvodzuje, pokročila konštrukcia nabíjačiek míľovým smerom. Aj pri nabíjaní viacerých zariadení a násobne vyššiemu výkonu je adaptér odolný voči vysokým teplotám, ktoré vznikajú a dokonca sa ani neprehrieva. Oproti bežným kremíkovým nabíjačkám dosahuje dokonca 95 % účinnosť a nabíjanie prebieha aj 3-násobne rýchlejšie.

Stavili sme na prémiové materiály EKO káblov

 

Už sa vám niekedy stalo, že sa vám nabíjací kábel na mobil poškodil? Zlomil, skrútil alebo inak zdeformoval, prípadne vám ho načal nejaký z domácich miláčikov? V tom prípade asi viete, že klasické plastové káble nemajú nekonečnú životnosť. Aj preto sme sa rozhodli obliecť naše EKO káble do dvoch unikátnych odevov. 

 

Jeden je zo silikónu a verte, že ak ho chytíte do rúk, nebudete ho chcieť pustiť. Veľmi príjemný na dotyk (takmer ako zamat), so zvýšenou odolnosťou voči prípadnému styku s tekutinou alebo nečistotami či dokonca vyššou teplotou. Veľkou výhodou je, že je silikón mimoriadne pružný a odolný voči zamotaniu, takže sa kábel ľahko skladuje a čo je ešte dôležitejšie, nedochádza k jeho lámaniu a praskaniu.

 

O triedu vyššie parametre z pohľadu odolnosti prinášajú naše kevlarové EKO nabíjacie káble. Dalo by sa povedať, že sú v rámci bežného opotrebovania v podstate nezničiteľné. Kevlar je maximálne odolný materiál, ktorý je zároveň flexibilný a taktiež ako silikón, odolný. Stačí, ak povieme, že sa používa na výrobu nepriestrelných viest, ochranných prilieb a odevov pre vojsko?

 

MOBILONLINE TIP: Mnohí predajcovia, najmä z východných krajín, lákajú na mimoriadne lacné adaptéry a káble. Rozdiel zopár euro však rozhodne nestojí za prípadné problémy, ktoré by mohol nekvalitný kábel spôsobiť. A to nevravíme o záruke, ktorú so sebou takéto produkty prinášajú (alebo skôr neprinášajú). O spoľahlivosti našich produktov svedčí a certifikát výrobku s označením CE, preto si môžete byť istí, že kupujete výrobok vhodný pre podmienky členských štátov Európskej únie.

S EKO káblami a nabíjačkami od Mobilonline prispievate k udržateľnosti

 

Nie nadarmo sme im totiž dali názov EKO. Prvým znakom, že nám nie je jedno, ako sa k nášmu životnému prostrediu a jeho alarmujúcemu stavu správame, je balenie týchto produktov. Nečakajte žiadne zbytočné plasty ani luxusné obaly. Jednoduchý obal z recyklovaného papiera, na ktorom nájdete všetky potrebné informácie o produkte, prispieva k eliminácii nadmerného odpadu

 

Okrem toho je tu však samotný fakt, že kúpou kvalitného produktu, akým sú kevlarové a silikónové káble znižujete svoju vlastnú spotrebu elektrozariadení a následného elektroodpadu, ak sa vám káble ničia. Navyše s jedným adaptérom bez problémov nabijete akékoľvek zariadenie, takže nemusíte zaobstarávať veľké množstvo iných. 

 

 

A to je naozaj päť významných dôvodov, pre ktoré sú EKO nabíjačky a EKO káble najideálnejšou voľbou, ako udržať svoj mobil vždy v pohotovosti a nabiť ho za čo najkratší čas. Celú ponuku adaptérov s rôznym výkonom, od 12W až po 65W, a káblov s dĺžkou 0,3 metra až po 3 metre (samozrejme, aj s lightning portmi) nájdete v našich kamenných predajniach aj e-shope. Ak potrebujete poradiť s výberom, neváhajte nás kontaktovať na +421 940 600 100 alebo info@mobilonline.sk, vždy RADI PORADÍME.