Zavrieť ikona
youtube icontiktok iconfacebook iconinstagram icon
Obľúbené produktyObľúbené ikona
Porovnávanie produktovPorovnanie ikona
Porovnanie mobilných telefónov Infinix. Ktorý z nich si vybrať?

Porovnanie mobilných telefónov Infinix. Ktorý z nich si vybrať?

Mobilné telefóny Infinix si na našom trhu pomaly ale isto nachádzajú svoje pevné miestečko. Vďaka tomu, že dokážu spojiť moderné technológie, trendy dizajn a v celku slušnú výdrž batérie, čoraz viac Slovákov po mobile Infinix pokukuje. Čerešnička na torte je naozaj dostupná cena, ktorá ruka v ruke so zaujímavými parametrami múti vody konkurencie. Otázka však znie, ktorý z nich si vybrať?  V Mobilonline sme sa rozhodli ponúknuť vám pomocnú ruku. Vďaka tomuto prehľadu rýchlo zistíte, ktorý z mobilov Infinix by vám padol ako do ruky. Nech sa páči, zorientujte sa v troch cenových kategóriách. 

Mobilné telefóny Infinix z kategórie “ľudová voľba”

Do kategórie ľudovej voľby môžeme pokojne zaradiť základnejšie modely, ako je Infinix Smart 8 a Infinix HOT 40i. Tieto modely sú ako na mieru vytvorené pre každého, kto si stráži rozpočet alebo hľadá náhradný mobilný telefón, prípadne prvý mobil pre svoju ratolesť. Dôvodom je cena, ktorá sa pohybuje okolo 100 € (orientačné ceny platné pre júl 2024).

A čo tieto základné modely ponúkajú? Infinix Smart 8 bez problémov browsuje webstránky alebo sociálne siete a bežné aplikácie. S 6,6 palcovým IPS displejom s rozlíšením 720 x 1612 pixelov a frekvenciou 90 Hz si s týmto modelom pozriete všetky najnovšie videá na Youtube alebo reelska svojich obľúbených influencerov. Ľahučké telo a moderný dizajn potešia na oko náročných používateľov, ktorí sledujú najnovšie trendy v dizajne mobilov.

Infinix HOT 40i je už tak trochu ďalej. Konkrétnejšie tým máme na mysli viac výkonu a lepší fotoaparát, čo poteší každého tvorcu mediálneho obsahu. Síce do vienka dostal 6,56 palcový IPS displej s rovnakým rozlíšením a frekvenciou ako Smart 8, no v hre je aj vyššia kapacita RAM-ky s 8 GB (4 GB + 4 GB rozšíriteľné) a taktiež možnosti úložiska (128 GB alebo 256 GB). 50 Mpx fotoaparát dokáže zachytiť porovnateľne ostrejšie a detailnejšie momentky pri západe slnka alebo na párty s priateľmi.

Obrovskou výhodou oboch modelov je batéria s kapacitou 5000 mAh, čo v priemere znamená, že vám mobil v plnej prevádzke vydrží bez nabíjania vyše jedného dňa. Okamžitú šťavu im môžete v prípade potreby dodať rýchlonabíjaním a deň môže pokračovať tempom, aké mu vy udáte.

 

 

Ktoré z mobilov Infinix sú zlatá stredná cesta?

Ak sa pohneme nad cenovú hladinu 100 €, máme tu z ponuky mobilných telefónov Infinix modely HOT 40 Pro, Note 40 a Note 40 Pro. Oproti základným modelom disponujú telefóny viacerými funkciami, ktoré by ste možno skôr očakávali od omnoho drahších zariadení. Nie však za cenu, ktorá vám urobí prievan v peňaženke.

Model HOT 40 Pro sa môže pochváliť výkonným procesorom MediaTek Helio G99 a dostatočným množstvom RAM, až 16 GB (8 GB + 8 GB rozšíriteľné), čo zabezpečuje plynulý chod aj pri náročnejších aplikáciách a hrách. To znamená už žiadne obmedzenie v tom, či si svoju obľúbenú hru môžete zahrať kedykoľvek budete chcieť. Čo je veľmi dôležité, tento krásavec ponúka bezproblémový multitasking aj pri viacerých spustených aplikáciách alebo oknách prehliadača.

Do tejto skupiny sme zahrnuli aj Infinix Note 40 a Note 40 Pro, ktoré sa pýšia nadupaným fotoaparátom s rozlíšením 108 Mpx. A to je veľká výzva pre zábery z najnovšieho tripu alebo pohodovej dovolenky s rodinou. Vďaka nočnému režimu a portrétom dokonca aj v zhoršených svetelných podmienkach. Takže si môžete zachovať spomienky na večerný kemping alebo z letného festivalu, na ktorý ste sa celý rok tešili navždy.

Aj pri týchto modeloch sa môžete spoľahnúť na záchranu v podobe rýchlonabíjania, model Infinix Note 40 Pro vás dokonca prekvapí bezdrôtové nabíjanie s výkonom 20 W. Jednoducho povedané, ak hľadáte rovnováhu medzi dostupnou cenou a výkonom, ktorý rozhodne neurazí a bez problémov pokryje všetky vaše každodenné aktivity, sú modely HOT 40 Pro, Note 40 a Note 40 Pro priam ideálnou voľbou.

MOBILONLINE TIP: Zaujíma vás viac informácií o niektorých z modelov, ktoré sme doteraz spomenuli? V tom prípade si prečítajte recenziu, v ktorej sme porovnali mobily Infinix SMART 8, Infinix Hot 40i a Infinix Hot 40 Pro. 

 

 

Infinix má niečo aj pre náročných. Ktoré z mobilov patria do vyššej triedy?

Pre tých, ktorí hľadajú to najlepšie, odporúčame presunúť svoj zrak k pravej strane našej porovnávacej tabuľky. Hovoríme o modeloch Infinix Note 30, Note 40 Pro+ a Zero 30. Síce platí, že si za ne priplatíte o niečo viac, tieto mobilné telefóny môžu konkurovať vlajkovým lodiam iných značiek. A to za stále atraktívnu cenu, ktorá nenabúra rodinný rozpočet. Tak napríklad, model Note 30 vás dostane extrémne rýchlym nabíjaním s výkonom až 100 W. A po bleskurýchlom dobití je mobil znova plnohodnotne pripravený na ďalšie výzvy dňa. 

Na čo celkom určite zabudnúť nemôžeme, sú ostré a jasné zábery z foťáku, ktoré model Note 40 Pro+ vďaka pokročilým funkciám a optickej stabilizácii obrazu zvláda s prehľadom. V pohybe aj v noci. Ak si k tomu prirátate veľký 6,78 palcový zakriveným AMOLED displejom s rozlíšením 1080 x 2436 a frekvenciou 120 Hz, budú filmy na Netflixe a najnovšie arkády doslova zážitkom

Latku o kúsok vyššie posúva vlajková loď Infinix Zero 30, ktorá sa pýši výkonným procesorom MediaTek Dimensity 8020 a inovatívnymi funkciami, ktoré vás presvedčia, že aj čínsky producent má čo nášmu trhu ponúknuť. Nadupaný výkon, kvalitné zábery a taktiež videá dopĺňa špičkový zvukový aparát od JBL. Čo viac dodať? Už hádam len info o úložnom priestore s veľkorysými 256 GB a dostatočnou RAMkou, v prípade Note 40 Pro+ a Zero 30 dokonca až 24 GB. 

Zorientovali ste sa? Veríme, že vám toto porovnanie, spolu s prehľadnou tabuľkou pomôže získať informácie o cenovo dostupných a zároveň s trendmi a technológiami kráčajúcich mobilov Infinix. Či už hľadáte prvý mobilný telefón pre školáka alebo spoľahlivého parťáka pre náročnejšieho používateľa, Infinix má rozhodne čo ponúknuť. Ak si však stále nie ste istí, kontaktujte nás telefonicky na +421 940 600 100 alebo mailom na info@mobilonline.sk a my vám RADI PORADÍME.